PERSONLIGT Nyhetsbrev Nr 5

Nyhetsbrev
PERSONLIGT Nyhetsbrev Nr 5

 

(1) VÅR EUROPARESA 1967

Ulf (Dags bror), Margareta (min syster), Dag (min man) och jag (Brita) lånade min pappa Gunnars Amazon (m/64 B18) efter att vi hade bestämt oss för att åka söderut en vecka. Vi hade inget speciellt mål; men ett tält i bagageutrymmet.

 

Vårt första barn Cecilia var på väg. Alla var vi hungriga. Och själv var jag urtörstig inne på ett Gasthaus vid Mainau. Bad om ett glas vatten, varpå kyparn sa: ,,Wasser aus dem Bodensee?? Wir trinken nur Bier”. Vi blev mätta. Gott kött. Inget vatten.

 

När vi sedan kört in på Mainau (den lilla ön i Bodensee), parkerat och promenerat in på Slottsgården tittar Margareta och jag på varann och säger: “Så obeskrivligt underbart vackert här är!” Den f.d. svenske prinsen Lennart Bernadotte skapade detta “blomsterparadis” med sin hustru Sonja.

 

Vi fortsätter söderut. Det är varmt i Amazonen. Vi får syn på en liten badsjö. Svalkande vatten är vad jag behöver. Lilla Cecilia måste också ha det varmt. Sprattlar glatt i mammas mage. Simma ofta och långt gjorde jag på Åh. Jag var konfledare på stiftsgården. Inte sällan drog jag i väg till Kråkan – en liten ö – långt ut från Åh-klipporna.

 

Nu är vi på väg söderut. Dag står och väter sina anklar med tårna i sjövattnet. “Dag, simmar du inget! Kom hit och lägg dig på rygg i vattnet. Som du skulle läsa en tidning. Visst ser du ju att du flyter! Eller hur?” Och… Dag säger: “Du har ju precis nu lärt mig att simma på riktigt! Vielen Dank!” Tänk att behöva köra ända till Sydeuropa för att lära sig simma. Den resan glömmer Dag aldrig!

 

Liechtenstein är ett furstendöme och en mikrostat mellan Schweiz och Österrike. Huvudstaden Vaduz har varit känd bland annat för att många miljonärer ofta placerat sina pengar i stadens banker, för att slippa betala skatt hemma i Sverige.

 

Så, vad gjorde vi innan vi vände norrut? Vi satte in alla våra pengar vi hade med oss. Bankpersonalen hade lärt sig svenska av nån anledning; annars är det tyska som gäller. Norrut över München, Stuttgart, Frankfurt, Helsingör och Sverige. På en vecka. Väl hemmma i Bollebygd tackar vi fader Gunnar för lånet av Amazonen. Och berättade att vi inte satt in några förmögenheter på Banken i Vaduz.

 

(2) PH-sänkande Elefantsnablar

Ammoniumklorid APL kapsel 500 mg; förebygger stentillväxt. Tabletten ska genom att reglera PH-värdet kurera Britas problem med njursten. Tabletten är ca 3 cm lång och för svår att svälja. En vanlig Doleron är 16 mm. Därför har jag gett den namnet “Elefantsnabel”. Häromdagen ringde Britas överläkare och undrade hur det går med den nya tabletten Hiprex 1g som bara är 19 mm lång och sväljbar.

 

Tänk dig 14 tabletter 2 gånger i veckan med 4 Elefantsnablar. NU går det bättre med “bara” 11 tabletter inkl ersättaren Hiprex.
Men så är kvällsmålet det bästa på hela dagen. Kvällsmedicinerigen avslutas med Resonium (kaliumbindande) med vaniljsmak. Brita kallar läkemedlet “drinken”, därför att den är så god. Underbart god! Vilket motsatspar: Elefantsnabeln och Drinken…

 

(3) UR ADRIAN MERLINS CITATSAMLING:

 

DEFINITIONER:

«Toffelhjälte – en man som vet vad hon vill.»

 

«Snöskottare – en person som lever på flingor.»

 

«Ylletröja – plagg som små pojkar måste ta på sig när deras mammor fryser.»

 

 

//Dag Selander
Red. MXpblogg.se

 

 

Varje fredag kl 18 nytt NYHETSBREV –

Anmälan görs här: https://tinyurl.com/y5wzn8c6

 

 

+++

 

.

Dela detta!