NU FÅR DET VARA NOG, MORGAN JOHANSSON!

HEGE STORHAUG på Human Rights Service [HRS] skriver om Sverige:

Timglaset börjar ta slut. Debattören Mattias Lindbergs inlägg i Expressen är det mest delade på sociala medier under de första 24 timmarna i Sverige.

Lindberg listar senaste exempel som visar att de svenska myndigheterna har tappat kontrollen:

Våldsamma upplopp i Malmö där polisen attackerades och hårda antisemitiska slagord ropades. Flera våldshandlingar med kopplingar till kriminella nätverk har ägt rum i Stockholmsområdet, inklusive en 12-årig flicka skjuten till döds, våldtäkten på Solna kyrkogård av iranier och arab mot två pojkar vilka man också försökte begrava levande. Dessutom blåljusanställda i Göteborg som måste eskorteras av vakter på grund av skjutningar, bilbränder och vägspärrar som upprättats av kriminella klanmedlemmar.

Sverige i världsklass
Upploppen i Malmö blev världsnyheter och polisen har meddelat allmänheten att utvecklingen av våld är dramatisk och allvarlig för Sverige. Polisen vill att samhället aktivt agerar för att vända trenden. Lindberg frågar:

Hur har det varit möjligt att det gått så långt att man använder Sverige internationellt som ett exempel på misslyckad integration och relaterad brottslighet? Varför har politiker låtit detta hända?

– Nåväl, se tillbaka på vad ledande intellektuella har sagt de senaste åren om denna utveckling: Så sent som 2018 gick en ledande professor ut och sa att problemen med gängbrott hade minskat, och en annan hävdade att brott i allmänhet hade gått ner. Professor Henrik Tham berättar om den ‘svarta färgen’ av brott och om artiklar som har ökat den allmänna otryggheten, skriver Lindberg och fortsätter:

– I DN gick sex professorer i kriminologi ut och hävdade att forskningen visar att hårdare straff inte minskar brott, vilket har chockat politikerna som har valt att stänga ögonen för den negativa utvecklingen. Detta trots att t.ex. Grannlandet Danmark, uppenbarligen anser att hårdare brottspolitik är rätt väg att gå. Det är konstigt att det bara är i Sverige som forskning visar att det inte hjälper med hårdare straff. Man borde annars inse att forskning om grundläggande kriminologiska förhållanden inte borde visa något helt annat i Sverige än i andra länder.

– Vi hade rätt, du hade fel
Men nyligen publicerades ett ‘brottsskadeindex’, där brottet vägdes enligt strafframen. Med hjälp av detta index såg vi en kraftig ökning av brottsligheten i Sverige sedan 1990-talet. Och det är precis vad som harmoniserar med människors uppfattningar i det dagliga livet. Men denna uppfattning har hånats av dessa kriminologer – som har hävdat det motsatta genom åren. Exempelvis har dödliga skott i kriminella kretsar ökat med en faktor 9 sedan 1990-talet.

Enligt polisstatistiken har dödliga skott varit omkring 40 per år de senaste åren. År 2019 upplevde Sverige 242 olagliga explosioner jämfört med 135 år 2018, samma år som ledande professorer avsåg att stoppa politiska försök att öka påföljderna för allvarliga brott.

Lindberg säger det uppenbara: ”Det var vi, allmänheten, som hade rätt; Grovt våld ökar. Nu måste politikerna sluta lyssna på kriminologer som har gjort misstag och faktiskt gör något åt ​​utvecklingen innan folk i allmänhet helt förlorar förtroendet för att politikerna kommer att kunna förändra utvecklingen.”

Lindbergs slutsats riktas till socialdemokraternas justitieminister Morgan Johansson: “DET RÄCKER NU, MORGON JOHANSSON! SÄTT STOPP FÖR GÄNGVÅLDET ELLER AVGÅ!”

Jesussajten
::

Dela detta!

20200828 SWEBBTV Nyheter

Sverige har nu tecknat ett avtal med AstraZeneca om att köpa in sex miljoner doser vaccin emot Covid-19. Man räknar med att kunna vaccinera mellan tre och sex miljoner svenskar inledningsvis till en kostnad av två miljarder kronor, men tillverkarna vill inte stå för kostnaderna ifall svenskarna blir sjuka av vaccinet.

Magdalena Andersson går ut idag med att regeringen kommer att satsa 100 miljarder år 2021 för att starta igång ekonomin igen.

En kvinna hittades död igår den 27 augusti i Vällingby i västra Stockholm.

Koranbränningen blev av trots att den danska politikern Rasmus Paludan blev stopppad vid Sveriges gräns.

Nya uppgifter har kommit fram om det mycket grova rånet och våldtäkterna på två stycken svenska pojkar på Solna kyrkogård i lördags. Pojkarna ska ha nekat till att köpa droger av gärningsmännen innan överfallet och enligt uppgift från aftonbladet även ska ha blivit begravda levande. Vi talade med Lennart Matikainen och Mikael Willgert om vad som hänt.

Företag styrda av islamister i Sverige har fått över en miljard kronor genom affärer med kommuner och svenska staten. Det visar en granskning från Nyhetsbyrån Siren, skriver Aftonbladet. Det handlar om allt från flyttfirmor till friskolor och fruktleveranser.

Den federala regeringen i USA sätter in 1 000 soldater och 200 federala poliser för att stävja det eskalerande våldet och laglösheten i Wisconsin.

Staden New York är död för alltid, det menar författaren och forne hedge förvaltaren James Aultcher. Rekormånga lämnar nu staden och tusentals lägenheter står tomma. Restauranger har stängt och staden är en skugga av sitt forna jag.

TEXT: Mikael Willgert
Publicerad 28 augusti 2020

Jesussajten
::

Dela detta!

TORTYREN PÅ KYRKOGÅRDEN

swebbtv

SWEBBTV:s REDAKTION:

I detta program samtalar Anita Bååth med Lennart Matikainen och Mikael Willgert om överfallet och tortyren av två pojkar på en kyrkogård i Solna.

SVT Rapport väntade två dygn med att berätta om händelsen, och när de till sist gjorde det skedde det i ett inslag som var 23 sekunder långt. SVT hade placerat inslaget i direkt anslutning till ett reportage om högerextremism och oron för attacker mot synagogor och moskeer. Reportaget som varnade för attacker mot synagogor var sju gånger längre och kryddat med expertkommentarer medan det korta inslaget om tortyren av pojkarna var helt utan kommentar.

I samtalet konstaterar vi att dessa övergrepp på svenska barn och ungdomar har pågått och tystats ner i mer än 20 år utan att ansvariga personer inom skola, socialtjänst, polis etc eller några politiker har gjort något som fungerar för att få stopp på övergreppen. Medierna gör, som vi konstaterar, allt för att de inte ska få rättmätig uppmärksamhet.

Det är ett lågintensivt krig som pågår där barn och unga helt har svikits av vuxenvärlden och av medierna. De som har protesterat har utmålats som rasister.

Matikainen ger några råd hur man kan minska risken för att drabbas.

Mikael berättar att han tillsammans med andra föräldrar för 20 år sedan bildade en föräldragrupp mot ungdomsvåld. Då konstaterade de att det finns ett systemfel genom att domstolarna dömde ungdomar till vård inom socialtjänsten medan socialtjänsten inte vidtog några åtgärder alls för att förhindra fortsatt brottslighet. Soc såg det inte som sin uppgift att förhindra fortsatt brottslighet. Socialtjänstens uppgift var att se till att förövarna mådde så bra som möjligt.
Anita refererar till den f.d. polisen Mustafa Panshiri som förklarade att det som skulle fungera bäst är att man lägger ansvaret för ungdomarnas brottslighet på familjen och även drar in bidrag.

Vi konstaterar att ungdomar som drabbats behöver träda fram och vill att de kontaktar Swebbtv på info@swebbtv.se eller på 070-225 9989.

Det skulle behöva göra ont för de politiker och myndighetspersoner som sviker och som inte gör sitt jobb. Det behöver uppstå en oro för att de tappar väljare eller blir av med sitt jobb exempelvis. Matikainen föreslår att vi ska protestera vid riksdagens öppnande den 8 september.”

Jesussajten
::

Dela detta!