PERSONLIGT Nyhetsbrev Nr 7

(1) VARFÖR NYHETSBREV?

NYHETSBREVET är ofta personligt aktuellt; det är ibland högst personligt om egna svagheter och kompetenser; det är innerligt personligt om livet med Brita (”min hulda maka”) sedan 1965; det är nån gång personligt om mina drömmar; det är påtagligt personligt om relationen till Yeshua Hamashiach.

 

ÄMNEN & FRÅGOR som berör MXp-bloggaren: – Ledarskap… – Det profetiska och att vara profet… – Samhället och nationen… – Är Kristenheten idag bara ett raster av Världs- och Samhällsopinionen… – Alla vägar (läs: religioner) bär inte till Rom… – Svensk organisationskultur efter 65 års egna studier… –

 

(2) KÅSERI OM EN SVENSK KYRKOFADER

Bengt Pleijel på Åh avled nyligen 94 år gammal. Han genomgick en större operation vid Norra Älvsborgs länssjukhus (NÄL). Efter operationen sa han till någon i personalen på avdelningen: – Nu får jag komma hem. Bengt hade under tio år varit änkeman; samtidigt som han ända fram till Alla helgons dag predikade och skrev på bl.a. Bibelskolan; och förberedde texten för just Alla helgons dag på sin blogg Himmelskt söndagsgodis.

 

‘Nu får jag komma hem’ var ungefär innebörden av “Jag är färdig nu. Gud har hämtat mig.” https://tinyurl.com/yy7bf6a6

 

Att vara konfirmandmamma på Åh tillsammans med Bengt Pleijel som konfirmandlärare betydde också att få lyssna till undervisning med inspirerande Pleijel-humor.

 

Om Johannes Chrysostomus var 300-talets mest kände kyrkofader med sina berömda predikningar, så måste Bengt Pleijel sägas vara vår tids kyrkofader med sin befriande predikokonst. Någon har sagt att Bengt Pleijel var en ”retorisk spjutspets” i kyrkan.

 

Många var de som bad om råd i olika frågor och svaret var inte sällan: ”Se på Jesus”. SE PÅ JESUS… Och vet du vad… jag tror att Jesus blev mycket glad, när han fick ta hem Bengt.

 

BRITA SELANDER
Konfirmandmamma 1961

 

 

(3) Ur Adrian Merlins Citatmagasin:

== DEFINITIONER ==

«Miljonär – mångmiljonär som betalt sin skatt.»

«Nationalekonomi – den vetenskap som talar om för oss att allting var billigare förra året.»

«Tandläkare – yrkesman som alltid lagar så att han får bra betalt.»

 

== FÖRNUFTET EJ OFELBART ==

‘Allt det “förnuft” som förnekade att man någonsin skulle kunna ta sig till månen eller styra en ubåt under Nordpolens isar eller eliminera avstånd genom att flyga runt jorden på en kort stund eller klyva atomen — all den sortens “förnuft” har visat sig felaktigt. På samma sätt är det “förnuft” felaktigt som trosvisst förkunnar att Gud inte existerar.’ ( Richard Wurmbrand, Svar på Moskvas bibel: sid 147 )

 

 

*******

 

 

//DAG SELANDER
Red. MXp

 

 

VARJE FREDAG kl 18 publiceras nytt NYHETSBREV – Nästa Nyhetsbrev nr 8 ser dagens ljus den 13 november. 

ANMÄLAN för den som vill registrera sig: https://tinyurl.com/y5wzn8c6

 

 

+++

 

 

.

 

Dela detta!

Fjorton års fängelsetortyr under bön i isoleringscell

RICHARD WURMBRAND tillbringade 14 år i kommunistiska fängelser i Rumänien, inklusive tre år i isoleringscell. Han misshandlades och torterades.

Man sa honom att han aldrig skulle få se sin familj igen och att den Gud han bad till inte ens existerade. Trots all tortyr och grymhet bröts han inte ned.

Det hindrade honom inte från att visa fångvaktarna sin kärlek och delade med sig av evangeliet om Kristus. När vi ber för våra förföljda kristna bröder och systrar, måste vi komma ihåg Jesu uppmaning att be för förföljarna också.

Vi ber att förföljda kristna ska få nåd och kärlek att dela evangeliet med dem och att de kommer att lära känna Kristus.

Solitary Prayer from The Voice of the Martyrs on Vimeo.


AKTUELLT:
Läs även andra intressanta bloggar om: , , , , ,
::

Dela detta!

Påsken och Uppståndelsens kraft

 

RICHARD WURMBRAND skriver i DAGLIGA BETRAKTELSER för den 27 mars om Påskens offerlamm

 

MÄNNISKOSONEN HAR KOMMIT FÖR ATT GE SITT LIV SOM LÖSEPENNING (Matt 20:28)

 

LÅT OSS BE för Kina. En fjärdedel av jordens befolkning är kineser. På det kinesiska fastlandet är kristendomen totalt förbjuden, men Guds Ande har många vägar att nå fram till mörka platser.

I EN HYDDA i en folkkommun satt en familj samlad kring gamlefarfar som kunde många historier. Den här kvällen berättade han om Tso Po-Tao, en man som blivit en symbol för godhet. Han hade varit ute på en resa med sin vän Yang. Deras mål var en avlägsen ort, och efter några dagars färd fann de att snön var så djup och att de hade för lite proviant och för tunna kläder för att klara sig fram.

TSO bugade för sin färdkamrat och sa: “Jag är en tjänare. Tag mina kläder och maten som är kvar, så klarar du dig fram. Varför ska vi båda dö?”

YANG tvekade att ta emot erbjudandet, men Tso hade redan lagt sig ner i snön och brett ut armarna som om han ville omfamna hela mänskligheten med sin kärlek. Inom ett par minuter hade han frusit ihjäl. Yang tog då på sig hans kläder och kunde klara sig fram till målet med den proviant som fanns kvar. Han mindes alltid med tacksamhet vad Tso hade gjort för honom.

ETT BARN frågade: “Är det en sann historia eller är det på låtsas? Finns det så goda människor som Tso? Jag har aldrig träffat på någon. De flesta man treffar är annorlunda.”

GAMLEFARFAR svarade: “Du kommer nog inte att träffa många sådana som Tso. Jag hörde en gång en vit man berätta, att någonting liknande hade hänt för länge sedan i ett land långt borta. En människa gav sitt liv som ett offerlamm för att rädda många andra. Den vite mannen sa, att det är därför vårt kinesiska skrivtecken för “rättfärdighet” är ett “jag” med “ett lamm” över. Vi har frälsts av denna goda varelse. Men jag själv kan inte skriva och förstod inte mycket av vad han pratade. Hur som helst mitt barn, så gör du klokt i att försöka vara som Tso.”

I gamla tider talade Gud många gånger och på många sätt till fäderna genom profeterna Hebr. 1:1

KÄLLA: Richard Wurmbrand – grundare av The Voice of the Martyrs – DAGLIGA BETRAKTELSER, del 1, (sid 93), ISBN 91 7038 269 7, Örebro 1983.

 

REFLEKTION… Wurmbrands decennier i den Underjordiska kyrkan, 14 år i fängelse, grundare av Voice of the Martyrs är allt en utmaning för 2016…

AKTUELLT: Läs även andra intressanta bloggar om: , , , , ::

Dela detta!