PERSONLIGT Nyhetsbrev Nr 7

(1) VARFÖR NYHETSBREV?

NYHETSBREVET är ofta personligt aktuellt; det är ibland högst personligt om egna svagheter och kompetenser; det är innerligt personligt om livet med Brita (”min hulda maka”) sedan 1965; det är nån gång personligt om mina drömmar; det är påtagligt personligt om relationen till Yeshua Hamashiach.

 

ÄMNEN & FRÅGOR som berör MXp-bloggaren: – Ledarskap… – Det profetiska och att vara profet… – Samhället och nationen… – Är Kristenheten idag bara ett raster av Världs- och Samhällsopinionen… – Alla vägar (läs: religioner) bär inte till Rom… – Svensk organisationskultur efter 65 års egna studier… –

 

(2) KÅSERI OM EN SVENSK KYRKOFADER

Bengt Pleijel på Åh avled nyligen 94 år gammal. Han genomgick en större operation vid Norra Älvsborgs länssjukhus (NÄL). Efter operationen sa han till någon i personalen på avdelningen: – Nu får jag komma hem. Bengt hade under tio år varit änkeman; samtidigt som han ända fram till Alla helgons dag predikade och skrev på bl.a. Bibelskolan; och förberedde texten för just Alla helgons dag på sin blogg Himmelskt söndagsgodis.

 

‘Nu får jag komma hem’ var ungefär innebörden av “Jag är färdig nu. Gud har hämtat mig.” https://tinyurl.com/yy7bf6a6

 

Att vara konfirmandmamma på Åh tillsammans med Bengt Pleijel som konfirmandlärare betydde också att få lyssna till undervisning med inspirerande Pleijel-humor.

 

Om Johannes Chrysostomus var 300-talets mest kände kyrkofader med sina berömda predikningar, så måste Bengt Pleijel sägas vara vår tids kyrkofader med sin befriande predikokonst. Någon har sagt att Bengt Pleijel var en ”retorisk spjutspets” i kyrkan.

 

Många var de som bad om råd i olika frågor och svaret var inte sällan: ”Se på Jesus”. SE PÅ JESUS… Och vet du vad… jag tror att Jesus blev mycket glad, när han fick ta hem Bengt.

 

BRITA SELANDER
Konfirmandmamma 1961

 

 

(3) Ur Adrian Merlins Citatmagasin:

== DEFINITIONER ==

«Miljonär – mångmiljonär som betalt sin skatt.»

«Nationalekonomi – den vetenskap som talar om för oss att allting var billigare förra året.»

«Tandläkare – yrkesman som alltid lagar så att han får bra betalt.»

 

== FÖRNUFTET EJ OFELBART ==

‘Allt det “förnuft” som förnekade att man någonsin skulle kunna ta sig till månen eller styra en ubåt under Nordpolens isar eller eliminera avstånd genom att flyga runt jorden på en kort stund eller klyva atomen — all den sortens “förnuft” har visat sig felaktigt. På samma sätt är det “förnuft” felaktigt som trosvisst förkunnar att Gud inte existerar.’ ( Richard Wurmbrand, Svar på Moskvas bibel: sid 147 )

 

 

*******

 

 

//DAG SELANDER
Red. MXp

 

 

VARJE FREDAG kl 18 publiceras nytt NYHETSBREV – Nästa Nyhetsbrev nr 8 ser dagens ljus den 13 november. 

ANMÄLAN för den som vill registrera sig: https://tinyurl.com/y5wzn8c6

 

 

+++

 

 

.

 

Dela detta!

NYHETSBREV Nr 1

Jönköping den 25 september

 

Hej!

 

UTGIVAREN AV MXp
Varje fredag skriver jag ett mer eller mindre personligt brev. Det vore en ära om du ville gå med på min lista för Nyhetsbrevet (SE listan till höger) och ta del av mina funderingar, tankar och avslöjanden.

//DAG SELANDER Utgivare av MXp

 

TEKNISKA FAKTA MXp
1. Den “gamla” MXp-bloggen på Blogg.se ( https://mxp.blogg.se/ ) blev fylld med reklam och annonser utan möjlighet för bloggare att köpa sig reklamfri. En blogg fylld med reklam kunde jag inte acceptera. Tvingades flytta.
2. Simply.com och bloggverktyget WordPress är de jag tagit hjälp av för domän, domännamn och webbhotell.
3. OBS Hela den “gamla” MXp-bloggen finns på den “nya” MXp-bloggen ( https://mxpblogg.se/ ) utan reklam och annonser.

 

FRUKTODLARE MÅNS Häromdagen berättade Måns att han snart skulle titta över med någon låda äpplen. Och kanske päron. Några år har skörden varit så god att vi – min fru Brita och jag – fått 3-4 lådor frukt. Några av våra grannar uppskattade äpplena och päronen. Vi hade ju fått dem. Och ville ge vidare eftersom vi inte hade plats för frukten.

 

Måns är inte bara fruktodlare. Måns är också MXp-läsare. Tipsar om bloggämnen. Måns kan också en hel del om andlig frukt.

 

VEM SKREV DESSA RADER OM ANDLIG FRUKT?
Tystnadens frukt… är bön,
bönens frukt… är tro,
trons frukt… är kärlek,
kärlekens frukt… är tjänande,
tjänandets frukt… är frid.

 

Alternativ: (1) Aposteln Paulus, (x) Bo Setterlind (2) Moder Teresa. – – – Skriv ditt svar i kommentarfältet nedan.

 

FISK I DÖDAHAVET Enligt en profetia i Bibeln (Hes. kap. 47:9-11) kommer en källa att springa fram ur tempelberget i Jerusalem och vattnet från denna kommer sedan att fylla Döda havet med friskt vatten. Fisk i myckenhet kommer att finnas där enligt denna profetia. – – – Visst är profetian ett tidstecken om att tiden för Jesu ankomst närmar sig, eller hur…

 

KÄLLA: https://flammor.com/fisk-i-dda-havet-p1714.html

 

NÄSTA NYHETSBREV 2020-10-02 avslöjar ett personligt problem: – Jag är inte precis fotogenisk; för 40 år sen hörde jag några säga: “Han är ju så lik Jarl Kulle”. Hur ska man kunna ta till sig den jämförelsen? Skådespelaren Kulle ansågs bildskön. Skulle jag se bra ut på bild? I synnerhet som jag lider av Spectrofobi. Söker man efter bilder på undertecknads blogg och sociala medier finns det bara en bild; kepsen, glasögonen och Doro-telefonen.

 

Nästa fredag (2/10) kommer jag att berätta om  min Spectrofobi och förnyelsen nyligen av mitt körkort… Min gode vän och granne David hjälpte mig… och hur går för Måns? Och vad säger Adrian Merlin, ja, vem är han förresten… Förmodligen sänder han oss på MXp några tänkvärda citat. Adrian är bl.a. citatsamlare.

 

Vänligen

//Dag Sr

 

BREAKING NEWS Filmen om Estoniakatastrofen. Hittills idag har tydligen Mainstreammedia inte ett ord eller  bokstav om den kommande filmen på måndag. SE: https://youtu.be/aTwgUzGVhac

 

***********

Dela detta!

POST-CORONAKYRKAN och DEN YTTERSTA TIDEN

Ledarkrönikören Sven Almkvist skriver följande:

Jag ser en kyrka med mindre betoning på stora byggnader, väldiga projekt och svällande konferenser.

Jag ser en kyrka som ännu mer rustar de enskilda troende att fungera som präster i sin vardag.

Jag ser en kyrka som än mer hjälper människor att leva i frihet och enkelhet.

Jag ser en kyrka vars intresse för Bibelns profetiska texter om den sista tiden växer.

varldenidag

CORONA-epidemin omnämns i Matteus evangelium (kap.24) där Jesus talar om att vi lever i den yttersta tiden med bl.a. farsoter; dvs. [corona-]epidemier.

Jesu återkomst närmar sig.

Hur står det till med beredskapen i kyrkor och samfund?

DAGEN

Jesussajten
::

Dela detta!

VARFÖR INTE TA STRID MOT PROPAGANDAN !

10000 för Sverige

DE KRISTNA som står upp för Familjen, Fosterlandskärleken och autentisk Bibeltro stämplas som rasister, extremister och fundamentalister.

LÅT BIBELN & BÖNEN dagligen prioriteras i kampen mot den antikristliga samhällsutvecklingen.

GUDS RIKES EVANGELIUM gäller inte bara individen, utan också Nationen. Be för Sverige.

SVERIGE 7:14 med sin profetiska bönerörelse är en kallelse till bön för nationen Sverige som ställt sig i spetsen för globalisering och avkristning.

LYSSNA på videon av Lars Enarson. Ja, lyssna och pröva hans budskap. Lyssna gärna 2-3 gånger om igen. Upptäck att budskapet är specifikt och riktat till nationen. Kyrka och församling ignorerar budskapet. Vakna upp & Hör Herrens röst…

VIDEON nedan är enbart 30 minuter lång medan nyhetstimmen med SVT:s AKTUELLT är dubbelt så lång… MEN framför allt är videon om 10 000 stridsmän en Breaking News-basun riktad till förebedjare för Nationen Sverige.

Dela detta!

Är Donald Trump utvald av Gud?

En del fromma människor säger att kasinoägaren Donald Trump är en ogudaktig man.

Skulle vi i stället kanske fråga: ‘Är Donald Trump en gudsman?’… Den pensionerade brandmannen MARK TAYLOR hävdar att Herren har utvalt Trump för att rädda Amerika från det ekonomiska och militära raset.

RICK WILESTruNews intervjuar Mark om hans fantastiska profetia från 2011; om att Donald Trump har utsetts av Gud att leda Amerika.


Se Cartoon Källa

Trump-profetian från 2011 förutsäger vad som händer nu och att han blir vald till president av USA. Vi behöver bara vänta tills november för att se om profetian är från Gud. Vad sägs?

H/T: Bo Rönn

AKTUELLT:
Läs även andra intressanta bloggar om: , , :: Update 15:00 ::

Dela detta!

Profetiskt jordskalv i Bottenviken

På 14 km djup 40 km ute i Bottenviken skedde ett jordskalv lördagen den 19/3 med en magnitud av 4,1 på Richterskalan.

Umeåbon Olof Amkoff skriver om skalvet som kan uppfattas som profetiskt. Läs Amkoffs text: “Begär av mig ett tecken nerifrån djupet,” Jesaja 7:11

REFLEKTIONER

EGEN REFLEKTION: Född intill Bottenviken kan jag också se den andliga dimensionen som Olof Amkoff delar.

ANDRA REFLEKTIONER: Vad säger kommentatorerna om profetian och behovet av väckelse i landet?

AKTUELLT:
Läs även andra intressanta bloggar om: , ,
::

Dela detta!

Ryssland och domen över Sverige

SVT om Ryssland och Putin…

Vi lämnar den svenska humorn och Putin.

VAR OCH EN som har kunskap om profetiska budskap och profeter vet att profetior inte sällan har relevans för skilda tider och skeenden alltifrån Israels land och folk till nationerna i stort.

Under den gångna veckan har en video om domen över den svenska synden publicerats:

Se denna synnerligen allvarliga profetia om Ryssland och domen över Sverige

Under senaste seklet har en och annan profetia talat om Guds dom över Sverige. Nyligen möter vi det allvarliga budskapet om Guds dom över Sverige. Den som framför budskapet lyfter fram texten från profeten Jeremias bok kapitel 13. Johannes Embring heter sagespersonen. Vem är Johannes Embring?Elion.se.

Såvitt denna bloggs utgivare förstår är denna Embrings profetia både relevant och värd att pröva.

Att tala om “Guds straffdom över Sverige!” är en verklighet som de officiella kyrkorna och samfunden förnekar. Däremot finns fortfarande en skara enskilda kristtrogna som väl känner till denna verklighet. Om synd och nåd och Guds straffdomar.

AKTUELLT:
Läs även andra intressanta bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , ,
::

Dela detta!