SVERIGE Varför SVT och SR när nya nätmedia – såsom SwebbTV – gör ett bättre jobb?

Vad ska vi ha SVT och SR till om de nya nätmedierna gör ett bättre jobb?

 

 

MXp-BLOGGENS KOMMENTAR:

Varför SVT och SR när det finns nya alternativmedia med journalistik som fullgör sitt uppdrag; nämligen att avslöja det korrupta i politiken och visa på sanningen. Den sanna journalistiken har ett profetiskt uppdrag.

 

SVT och SR saknar drivet att gräva. Man nöjer sig med de medieinterna utmärkelserna. Dplay 2015 års mediala inovation. Eller till exempel 2019 års bästa dokumentär i TV4.

 

SwebbTV är en av de många nya alternativmedierna. De nya mediekanalerna tillsammans med utländsk media bidrar till att sanningen och lögnen om verkligheten avslöjas.

 

//Dag Sr

 

 

+++

 

Dela detta!

Mediaoppositionen skakar om PK-media i upplösning

IDAG tänder vi Första Adventsljuset med en önskan om en Gott nytt gravölsår 2020.

ÄMNET IDAG är de mediala härskarteknikerna vilka Henrik Jönsson och Julia Caesar presenterar i en tid när PK-media befinner sig i total och slutlig upplösning.


Jesussajten
::

Dela detta!

Symbiosen medierna och partierna

Medierna och partierna är sambor.
Ingen i Åsiktskorridoren granskar kritiskt utvecklingen i Sverige!

Symbiosen [ utdrag ]
av Hans Li Engnell | 25 aug, 2019

«Sverige är inget totalitärt samhälle. Men sättet på vilket de mest tongivande medierna och de värdegrundsstyrda politiska partierna och organisationerna går i takt är direkt obehagligt.
Vinnarna i denna situation är alla som ingår i värdegrundsgemenskapen, oavsett om det handlar om politiska partier, organisationer, föreningar eller andra som sluter upp. De håller varandra om ryggen i alla lägen.

Däremot är det oerhört skadligt för landet, ty precis som i totalitära stater mår såväl befolkning som hela samhället dåligt av att sanningar sopas under mattan. Som Ystads Allehanda sammanfattar saken:

Barn rånas på värdesaker, äldre rånmördas för en bil, bomber sprängs i svenska städer. Samtidigt står statsministern och talar om Danderyd och Djursholm som nationens stora problem. Medierna gör en moderat riksdagsledamots twittrande till huvudsak.

Genom att titta på vad som ges men också vad som inte ges uppmärksamhet kan vi se när medierna och makten lever i symbios med varandra.

Mainstreammediernas fixering vid en enskild riksdagsledamots twittrande när den skulle kunna ägna tid och energi åt att granska regeringens misslyckade kriminalpolitik, skälen till varför så många kommunerna gör storförluster och mycket annat är absurd.

Under fjolåret såg vi över 300 skjutningar. Under årets första sex månader begicks 120 bombdåd. En analys visar att den cykel som ställdes framför en byggnad i Linköping innehöll ungefär 15 till 20 kilo sprängmedel. Kraften i explosionen gjorde att bilder tagna från platsen mer verkade föreställa Aleppo än en mellanstor svensk stad.

Här är vi nu. Regeringen har förlorat kontrollen över brottsutvecklingen och det ger knappt ens rubriker längre. Framför allt ställer ingen regeringen mot väggen med de jobbiga frågorna.

I stället lägger landets största morgontidning tid och resurser på att läsa Hanif Balis Twitter flera år bakåt i tiden. Är det journalistik 2019? Frågar du en journalist på DN eller Sveriges Radio kommer de svara att de minsann är både oberoende och ständigt granskar makten.

Det är allt färre som går på den valsen nu.»

KÄLLA Symbiosen av Hans Li Engnell, 25 aug.

H/T Andreas Andersson

Jesussajten
::

Dela detta!

Journalistiken som är en fara för demokratin

De så kallade ‘Public service’-kanalerna har på kort utvecklats till propagandakanaler.

Feministagendan och PK-vänstern dominerar Public service.

FRÅGA 1: Hur kan nyktra icke-socialistiska riksdagsledamöter acceptera sakernas tillstånd?
FRÅGA 2: Hur kan befolkningen i stort acceptera att hjärntvättas med en falsk och osann verklighetsbeskrivning?
FRÅGA 3: Stämmer det/Stämmer det inte att journalistiken enligt Krönikan ovan är en fara för demokratin?

PK-MAKTEN vs DÖDA ALLIANSEN
Centern & Liberalerna betonar sitt ‘nya’ socialliberala ansvar för välfärden; samtidigt har man gjort sig till ett med socialismen, vilket borgar för ett enda oppositions-alternativ inför nästa valperiod.


Dela detta!