PERSONLIGT Nyhetsbrev Nr 7

(1) VARFÖR NYHETSBREV?

NYHETSBREVET är ofta personligt aktuellt; det är ibland högst personligt om egna svagheter och kompetenser; det är innerligt personligt om livet med Brita (”min hulda maka”) sedan 1965; det är nån gång personligt om mina drömmar; det är påtagligt personligt om relationen till Yeshua Hamashiach.

 

ÄMNEN & FRÅGOR som berör MXp-bloggaren: – Ledarskap… – Det profetiska och att vara profet… – Samhället och nationen… – Är Kristenheten idag bara ett raster av Världs- och Samhällsopinionen… – Alla vägar (läs: religioner) bär inte till Rom… – Svensk organisationskultur efter 65 års egna studier… –

 

(2) KÅSERI OM EN SVENSK KYRKOFADER

Bengt Pleijel på Åh avled nyligen 94 år gammal. Han genomgick en större operation vid Norra Älvsborgs länssjukhus (NÄL). Efter operationen sa han till någon i personalen på avdelningen: – Nu får jag komma hem. Bengt hade under tio år varit änkeman; samtidigt som han ända fram till Alla helgons dag predikade och skrev på bl.a. Bibelskolan; och förberedde texten för just Alla helgons dag på sin blogg Himmelskt söndagsgodis.

 

‘Nu får jag komma hem’ var ungefär innebörden av “Jag är färdig nu. Gud har hämtat mig.” https://tinyurl.com/yy7bf6a6

 

Att vara konfirmandmamma på Åh tillsammans med Bengt Pleijel som konfirmandlärare betydde också att få lyssna till undervisning med inspirerande Pleijel-humor.

 

Om Johannes Chrysostomus var 300-talets mest kände kyrkofader med sina berömda predikningar, så måste Bengt Pleijel sägas vara vår tids kyrkofader med sin befriande predikokonst. Någon har sagt att Bengt Pleijel var en ”retorisk spjutspets” i kyrkan.

 

Många var de som bad om råd i olika frågor och svaret var inte sällan: ”Se på Jesus”. SE PÅ JESUS… Och vet du vad… jag tror att Jesus blev mycket glad, när han fick ta hem Bengt.

 

BRITA SELANDER
Konfirmandmamma 1961

 

 

(3) Ur Adrian Merlins Citatmagasin:

== DEFINITIONER ==

«Miljonär – mångmiljonär som betalt sin skatt.»

«Nationalekonomi – den vetenskap som talar om för oss att allting var billigare förra året.»

«Tandläkare – yrkesman som alltid lagar så att han får bra betalt.»

 

== FÖRNUFTET EJ OFELBART ==

‘Allt det “förnuft” som förnekade att man någonsin skulle kunna ta sig till månen eller styra en ubåt under Nordpolens isar eller eliminera avstånd genom att flyga runt jorden på en kort stund eller klyva atomen — all den sortens “förnuft” har visat sig felaktigt. På samma sätt är det “förnuft” felaktigt som trosvisst förkunnar att Gud inte existerar.’ ( Richard Wurmbrand, Svar på Moskvas bibel: sid 147 )

 

 

*******

 

 

//DAG SELANDER
Red. MXp

 

 

VARJE FREDAG kl 18 publiceras nytt NYHETSBREV – Nästa Nyhetsbrev nr 8 ser dagens ljus den 13 november. 

ANMÄLAN för den som vill registrera sig: https://tinyurl.com/y5wzn8c6

 

 

+++

 

 

.

 

Dela detta!

Richard Sörman: ‘En svensk kristendom för 2020-talet?’

RICHARD SÖRMAN – f.d. forskare och docent i romanska språk – delar i DET GODA SAMHÄLLET med sig av ett antal synnerligen viktiga frågor om ‘En svensk kristendom för 2020-talet?’

Richard Sörmans reflektioner berör bland mycket annat rådande ateism och den vetenskapssyn som betraktar kristendom som amsagor. Vidare behöver Svenska kyrkan vidgas i sin förhärskande vänsterideologi.

Texten om ‘En svensk kristendom för 2020-talet?’ är inte bara en text att läsas om och om igen, utan en text för alla och envar…; alltifrån dem på sina biskopsstolar och regeringstaburetter till alla nattduksbord och bönepallar.

DetGodaSamhallet

TEXTEN:
RICHARD SÖRMAN: EN SVENSK KRISTENDOM FÖR 2020-TALET?

Jesussajten
::

Dela detta!

Flyktingstatus för förföljda kristna

EFTER 8 LÅNGA plågsamma år under Obama-regimen har muslimer haft främsta flyktingstatus, medan kristna förföljts, dödats eller hållits som sexslavar av ISIS.

ETT LAGFÖRSLAG skulle sätta förföljda kristna överst på listan; exakt vad Donald Trump sagt att han skulle göra.

UNDER OBAMAS TID vid makten har cirka 98 % av flyktingarna från Mellanöstern och Nordafrika varit muslimer. Obama har till och med deporterat 12 kristna irakier som sökt asyl i Kalifornien efter att ha varit här i flera månader.

H/T: BareNakedIslam

OM LAGFÖRSLAGET går igenom i USA, så borde Löfvenregeringen med Alliansen också prioritera de förföljda kristna i stället för att hela tiden uppfylla alla islamska krav och önskningar.

AKTUELLT:
Läs även andra intressanta bloggar om: , , ,
::

Dela detta!

IS: Dödsdomen mot Kristenheten

Breaking the Cross Islamiska staten fokuserar på att ta itu med kristendomen i synnerhet och Västs ideologier i allmänhet.

Islamiska statens senaste Magazin DABIQ utges i dagarna med ett omfattande innehåll om kampen mot kristendomen i Europa.

MERA om Breaking the Cross: Latest ISIS Magazine Aimed At Christians.

Den Islamiska staten har hotat Rom, Vatikanen och påven FRANCISKUS.

Prästen JACQUES HAMEL i nordfranska Saint-Etienne-du-Rouvray mördades den 26 juli.

Fortsättning följer med mord och terror i en kristenhet vars tro & liv styrs av den ateistiska humanismen.

Dödsdomen mot den kristenhet som låter Människan (och inte Kristus) vara alltings mål, mått och medel kan sägas vara högst relevant.

AKTUELLT:
Läs även andra intressanta bloggar om: , , , ,
::

Dela detta!

Kristenheten är politiskt korrekt

Världen idag

Världen idag är en kristen tidning som igår skriver om “Kristnas ansvar hjälpa flyktingar”:

“Pastor Rick Warren och flera andra amerikanska kyrkoledare manar kristna att öppna sina hjärtan för flyktingar”…

Världen idag

SJÄLVKLART har kristna öppna hjärtan för flyktingar – precis som det står i Bibeln.

KRUXET med den kristna tidningen VÄRLDEN IDAG är att den agerar politiskt korrekt.

RICK WARREN skildras som vore han odelat kristen. Det är inte bara okritiskt, det är falskt att som i papperstidningen 27/1 (sid.9) hänvisa till Rick Warren och hans maning utan att säga något av sanningen om honom.

Se några minuter av videon nedan. Rick Warren är Världsopinionens och Världssamfundets talesman och politiskt korrekt mer än en sann Jesu lärjunge…

AKTUELLT:
Läs även andra intressanta bloggar om: , , , , , , , , ,
:: Updated/screencatch/ 10:30 ::

Dela detta!

Var femte minut dödas en kristen

Kristenheten Förföljs i 111 Länder

* Var 5e minut dödas en kristen. Årligen dödas 100.000 kristna.

* “Fler kristna blev martyrer i det tjugonde århundradet än i alla andra nitton århundraden tillsammans” (Terrence Donilon)

* Det kostar att vara bekännande kristen. Det kostar inte skjortan, men livet! Västvärldens troende kristna ser att Ändens tid rycker fram och att de bibliska profetiorna om förföljelse kommer allt närmare.

* Läs följande artikel om Martyrer, vilken har en bra länklista för vidare studium.

H/T: PortSalut, Jag har placerat min blogg i Jönköpingbloggkartan.se! – Läs även andra intressanta bloggar om: , , , , , , , , ::

Dela detta!