POLITIK Svensk “demokrati” och yttrandefrihet är i samma ideologiska klass som Kina

Idag den 30 september 2020 överlämnar Carl Heath, särskild utredare i kommittén Nationell satsning för medie- och informationskunnighet och det demokratiska samtalet, betänkandet ”Det demokratiska samtalet- Så stärker vi motståndskraften mot desinformation, propaganda och näthat” (SOU 2020: 56) skriver Sjunne.com idag.

 

KÄLLOR:

SOU202056 https://www.regeringen.se/rattsliga-dokument/statens-offentliga-utredningar/2020/09/sou-202056/

Sjunnesson https://sjunne.com/2020/09/30/regeringens-utredare-vill-begransa-yttrandefriheten-skriver-jag-pa-yos-webb/

Yttrandeombudsmannen https://www.yttrandefrihet.nu/author/janne/

 

SVERIGES RIKSDAG OCH REGERING har nu utvecklats till en autokrati – fast man givetvis har behållit begreppet ‘demokrati’ – vilken enbart ser till sin egen makt och uppvisar ett folkförakt som saknar motstycke. 

 

 

Politiker och Mainstream media [MSM] tycks nu med sin propaganda ha fullbordat sin plan där Globalismen och New World Order förenats. Kulturmarxismen har krokat arm med socialismen, kommunismen och vänstern.

 

 

Profetiskt låter alla världshändelser oss se och ana att tiden är  nära då allt ska bli nytt; alla herrars Herre och alla kungars Kung är på väg. I det kaos som världen befinner sig är det sannerligen hoppfullt att vi känner till Facit.

 

Halleluja! Lovad vare HERREN! 

 

+++

Dela detta!

DEN HELIGA FAMILJEN – Maria, Josef och JesusbarnetJesussajten
::

Dela detta!

Teologen Aleksander Radler Stasispion i Sverige

Berlinmuren öppnades för 30 år sedan den 9 november.

Svensk statstelevision (SVT) ägnade sig givetvis åt saken med bl.a. Rolf Fredriksson.

Dock nämndes inte med ett enda ord svenska politikers och kulturelitens umgänge med kommunismens och Ulbrichts diktatur!

Intet heller om Stasispionaget i Sverige.

En avslöjande sammanställning av Stasi, DDR-regimens decennier och Sveriges relation med Östtyskland har Julia Caesar författat i en omfattande artikel som är spännande som en vass detektivstory!

Läs & sprid materialet!

Jesussajten
::

Dela detta!

Kommunismen, nazismen och nu islamismen

AB

“PROFESSOR YEHUDA BAUER har ofta varnat för islamisternas fanatism och slutmål. De senare hundra åren har tre totalitära idésystem fötts och plågat världen: Sovjetkommunismen, nationalsocialismen och islamismen. Alla har strävat efter världsherravälde.

BAUER visar att de tre rörelserna utgår från att andra åsikter och åskådningar ska kvävas. De har alla försökt utrota politiken som sådan och staten såsom vi tidigare uppfattat den.”

PER AHLMARK
citerar enligt ovan Yehuda Bauer
om dennes syn på de tre ideologierna.

Hela ledartexten i DN nedan:

DagensNyhheter

Ledare: Kommunism, nazism och nu islamismen
PUBLICERAD i Dagens Nyheter 2005-07-20

Per Ahlmark om vad som drev mördarna i London..

TRO INTE ATT europeiska politiker och journalister snabbt såg eländet i Lenins, Stalins och Hitlers riken. Åtskilliga skribenter, inte minst engelska författare, kom tillbaka från Sovjet efter att ha vallats omkring i kulisser uppbyggda för att lura utlänningar. De vilseförda publicerade vid hemkomsten artiklar och böcker, som påstod att det nya Ryssland var början på ett storartat projekt för rättvisa och jämlikhet.

Under 30-talet fick också andra medlöpare sin chans, hos nazisterna. Tyskarna hade behandlats så illa i Versaillesfreden; nu reser sig Tyskland äntligen. Weimar-republiken var oduglig på att bekämpa arbetslöshet; i dag visar Hitler de krafttag som behövs för att ge folket bröd, tro och framtid.

Kanske inte så konstigt att det nu i vårt sekel sägs och skrivs så många dumheter om islamismen. Vissa lär sig aldrig. Många vägrar att se historiens givna paralleller när de lanserar inställsamma förklaringar till ännu en idékrets som lockas av förtryck och dödskult.

ENGELSKA ILLUSIONISTER har däremot ingenting att skylla på den här gången. Dödandet i Londons tunnelbana berättar åtskilligt om förövarna. Redan dagen efter massakern tryckte The Times (8/7) en artikel som kort och kunnigt förklarade vad det handlar om.

Amir Taheri, utbildad i Teheran, Paris och London,var förr chefredaktör för en iransk dagstidning. Senare har han skrivit ett tiotal böcker och mängder av artiklar i internationell press. I sitt senaste inlägg utgår han från mordet på den holländske regissören Theo van Gogh, som gjort en film om förtrycket av kvinnor i vissa muslimska länder.

van Gogh vädjade till sin mördare, Muhammad Bouyeri, som i Amsterdam började skjuta på honom. Han bad om barmhärtighet: vi kan diskutera saken, låt oss prata om den. Men Bouyeri fortsatte att med ett tiotal skott trasa sönder van Gogh och slet till slut fram kniven, skar halsen av sitt offer. Nyligen har han i rättegången i Holland hånat den sorg och förtvivlan som van Goghs mor gav uttryck för.

Taheri förklarar nu varför det inte fanns mycket för van Gogh att diskutera när han hotades till livet av en beslutsam islamist. Fienden vill inget speciellt som man kan förhandla om. Han vill helt enkelt ta full kontroll över ditt liv, diktera varje rörelse du gör dygnet runt, och om du vågar motstå honom följer han sin gudomliga kallelse och dödar dig.

De flesta som predikar i västliga moskéer har lyckligtvis en annan mening. De föredrar dialogen eller propagandan som medel att omvända människor.

Men de som dras till Usama bin Ladin anser att den västliga civilisationen har sjunkit så djupt ner i en gyttja av korruption att människor där inte orkar höra sakskäl. De måste i stället skrämmas till omvändelse och underkastelse. Bara med chockmetoder såsom sensationella attacker, ghazawat i New York och Washington den 11 september 2001, i Madrid förra året och i Londons tunnelbana denna sommar kan det stora målet uppnås.

Just den al-Qaidagrupp som tog på sig ansvaret för 7 juli-bomberna förklarade att denna militära räd i Storbritannien var en sådan ghazwa utförd av heliga krigare som ihärdigt och under lång tid planerat framgången.

ISLAMISMEN ÄR en både utopisk och apokalyptisk ideologi. Den utlovar en värld styrd av Gud genom islam. Ska den uppnås måste kristna, judar och andra godta islam och ledas av den. Denna radikala tolkning av Koranen fick kraft under 1900-talet genom tänkare såsom Hasan al-Banna och Sayif Qutb.

Den leder ofrånkomligt till ett dödande så omfattande att metoderna börjar likna folkmord.

En av världens främsta forskare om Förintelsen och antisemitismen, professor Yehuda Bauer, har ofta varnat för islamisternas fanatism och slutmål. De senare hundra åren har tre totalitära idésystem fötts och plågat världen: Sovjetkommunismen, nationalsocialismen och islamismen. Alla har strävat efter världsherravälde.

Bauer visar att de tre rörelserna utgår från att andra åsikter och åskådningar ska kvävas. De har alla försökt utrota politiken som sådan och staten såsom vi tidigare uppfattat den.

SVERIGE HAR kanske Europas mest försåtliga och omhuldade islamologer, alltså så kallade kännare av muslimska rörelser. I olika medier låtsas till exempel professor Jan Hjärpe analysera när han i stället ursäktar de mest extrema. I en understreckare i Svenska Dagbladet (15/7) når han slutsatsen: behandla människor som terrorister och de blir det.

Kanske kan Hjärpe i dag förklara för oss på vilket sätt engelsmännen i förväg gjorde dem som sprängde tunnelbanan till terrorister. Var det skolorna eller myndigheterna i Leeds som förvandlade dessa medborgare till massmördare? Eller hade de möjligen hjärntvättats och övertygats av groteskareligionsskolor i Pakistan och deras anhängare?

Professor Hjärpes specialitet är att förneka totalitarismen. På hösten 1989 försvarade han i Stockholms tingsrätt intensivt den nazistiska radiostationen Radio Islam. Han vägrade se att Ahmed Ramis agitation upprepade Tredje rikets hat och slagord. Hjärpe ville frikänna Rami, som därefter dömdes till fängelse för hets mot folkgrupp.

Nu fortsätter han att tjusa till motiv och bakgrund för andra barbarer, vilka när som helst, och var som helst, plötsligt kan börja massakrera oskyldiga människor.

VILKA REFLEKTIONER föranleder texten och frågorna Per Ahlmark skriver om sommaren 2005?

AKTUELLT:
Läs även andra intressanta bloggar om: , , , , , , , , , , , ,
:: Updated 15:45 ::

Dela detta!

Statligt övergrepp: “Skog kan bli värdelös för ägare”

tv4

“Hundratusentals hektar skog i fjällen kan bli helt värdelösa för dem som äger skogen.

Två parallella processer pågår just nu där skogsägare har stämt staten. Albin Holmberg i Sorsele köpte sin skog för 1,5 miljon kronor – nu är den inte värd någonting alls.” (TV4).

Regeringen Löfven lägger beslag på privata skogsdomäner i Sorsele i Västerbotten, typiskt socialdemokratisk socialism i kommunisktisk anda.

H/T: Arne Strand

AKTUELLT:
Läs även andra intressanta bloggar om: , , , ,
::

Dela detta!

Bananer i äppelträd, Frihet i Islam?

ISLAMISM? ISLAM? Islam och dess sharia är inte kompatibelt med demokrati.

Västs kultur med sin historiska religiösa bakgrund är inte kompatibel med islam.

Slöja, hijab, niqab är inte precis frihetens signum.

MATS TUNEHAG skriver att ÄPPELTRÄD GER INTE BANANER, ISLAM GER INTE FRIHET.

AKTUELLT:
Läs även andra intressanta bloggar om: , , , , , , , , ,
::

Dela detta!

Kommunismens & islams systemfel

VILKET kommunistiskt land har demokrati och mänskliga rättigheter?

Inget. Enbart diktatur, förtryck, dissidenter.

FINNS DET någon islamisk stat med demokrati och mänskliga rättigheter?

Ingen. Där islam och sharia kommer in, där går demokratin och mänskliga rättigheter ut, skriver MATS TUNEHAG:

UTDRAG ur artikeln Systemfelen i kommunism och islam:

OM MAN LAGAR MAT efter ett recept och människor blir matförgiftade så måste man ändra på receptet och ingredienserna. Det blir inte bättre för att man lagar det en gång till med en annan kock. Döden finns i den kommunistiska grytan oavsett om kocken kallas Mao, Lenin, Honecker, Hoxha, Pol Pot, eller för all del Gudrun Schyman, Lars Ohly eller Jonas Sjöstedt.

Det hjälper inte att det finns snälla eller moderata kommunister. Systemfelet är inbyggt i kommunismen; förtryck och ekonomisk avveckling är kommunismens DNA. Det har aldrig funnits en moderat kommunism, lika lite som en moderat nazism.

VAD SKA MAN NU SÄGA OM ISLAM? Tänk om det är islam som är problemet? I varje land och område där islam har avgörande inflytande där tar människovärdet stryk. Det finns ingen islam utan sharia och där sharia går in, där går demokrati och mänskliga rättigheter ut.

Det gäller från Aceh i Indonesien, över Pakistan och Yemen, via Mauretanien och Egypten, och till islam-dominerade områden i England eller Sverige.

Ta & läs MATS TUNEHAG och hans Systemfelen i kommunism och islam

i Morgonbladet

Sprid gärna den briljanta texten om de två vederstyggliga villfarelserna.

AKTUELLT Läs även andra intressanta bloggar om: , , , , , ,
::

Dela detta!

Var femte minut dödas en kristen

Kristenheten Förföljs i 111 Länder

* Var 5e minut dödas en kristen. Årligen dödas 100.000 kristna.

* “Fler kristna blev martyrer i det tjugonde århundradet än i alla andra nitton århundraden tillsammans” (Terrence Donilon)

* Det kostar att vara bekännande kristen. Det kostar inte skjortan, men livet! Västvärldens troende kristna ser att Ändens tid rycker fram och att de bibliska profetiorna om förföljelse kommer allt närmare.

* Läs följande artikel om Martyrer, vilken har en bra länklista för vidare studium.

H/T: PortSalut, Jag har placerat min blogg i Jönköpingbloggkartan.se! – Läs även andra intressanta bloggar om: , , , , , , , , ::

Dela detta!

“JIHAD ett oheligt krig” – Den världsomspännande islamismen

Är Detta SVÅRT att
Förstå?

Islamisterna är de muslimer, som på ett alldeles särskilt sätt ligger bakom förföljelsen och dödandet av judar och kristna i världen.

Dessa islamister anser att de i sin religions namn utför sina religiösa förpliktelser. De har utropat jihad och deras kamp mot kristna och judar, i deras ögon de otrogna, stöder de på Koranen. Exempelvis denna vers:

Sura 47:4 ”När ni möter dem, som är otrogna, så halshugg dem, tills ni anställt ett blodbad bland dem! Slå dem i bojor!”

Muslimer som inte har samma synsätt som dessa islamister, behöver nu höja sina röster och kraftigt ta avstånd från dem. Deras religion kommer annars att helt förlora sin trovärdighet. Islamisterna utför en grym förföljelse och vi ser spåren av denna på många håll. I Syrien har islamistiska grupper kommit in i landet och gör livet outhärdligt för såväl kristna som för andra grupper. Tyvärr är det långt ifrån enbart där som de är verksamma.

LÄS HELA ARTIKELN av Holger Nilsson JIHAD ett oheligt krig i Flamman.

AKTUELLT:
Läs även andra intressanta bloggar om: , , , , , , , , , , , , ::

Dela detta!