NYHETSBREV Nr 1

Jönköping den 25 september

 

Hej!

 

UTGIVAREN AV MXp
Varje fredag skriver jag ett mer eller mindre personligt brev. Det vore en ära om du ville gå med på min lista för Nyhetsbrevet (SE listan till höger) och ta del av mina funderingar, tankar och avslöjanden.

//DAG SELANDER Utgivare av MXp

 

TEKNISKA FAKTA MXp
1. Den “gamla” MXp-bloggen på Blogg.se ( https://mxp.blogg.se/ ) blev fylld med reklam och annonser utan möjlighet för bloggare att köpa sig reklamfri. En blogg fylld med reklam kunde jag inte acceptera. Tvingades flytta.
2. Simply.com och bloggverktyget WordPress är de jag tagit hjälp av för domän, domännamn och webbhotell.
3. OBS Hela den “gamla” MXp-bloggen finns på den “nya” MXp-bloggen ( https://mxpblogg.se/ ) utan reklam och annonser.

 

FRUKTODLARE MÅNS Häromdagen berättade Måns att han snart skulle titta över med någon låda äpplen. Och kanske päron. Några år har skörden varit så god att vi – min fru Brita och jag – fått 3-4 lådor frukt. Några av våra grannar uppskattade äpplena och päronen. Vi hade ju fått dem. Och ville ge vidare eftersom vi inte hade plats för frukten.

 

Måns är inte bara fruktodlare. Måns är också MXp-läsare. Tipsar om bloggämnen. Måns kan också en hel del om andlig frukt.

 

VEM SKREV DESSA RADER OM ANDLIG FRUKT?
Tystnadens frukt… är bön,
bönens frukt… är tro,
trons frukt… är kärlek,
kärlekens frukt… är tjänande,
tjänandets frukt… är frid.

 

Alternativ: (1) Aposteln Paulus, (x) Bo Setterlind (2) Moder Teresa. – – – Skriv ditt svar i kommentarfältet nedan.

 

FISK I DÖDAHAVET Enligt en profetia i Bibeln (Hes. kap. 47:9-11) kommer en källa att springa fram ur tempelberget i Jerusalem och vattnet från denna kommer sedan att fylla Döda havet med friskt vatten. Fisk i myckenhet kommer att finnas där enligt denna profetia. – – – Visst är profetian ett tidstecken om att tiden för Jesu ankomst närmar sig, eller hur…

 

KÄLLA: https://flammor.com/fisk-i-dda-havet-p1714.html

 

NÄSTA NYHETSBREV 2020-10-02 avslöjar ett personligt problem: – Jag är inte precis fotogenisk; för 40 år sen hörde jag några säga: “Han är ju så lik Jarl Kulle”. Hur ska man kunna ta till sig den jämförelsen? Skådespelaren Kulle ansågs bildskön. Skulle jag se bra ut på bild? I synnerhet som jag lider av Spectrofobi. Söker man efter bilder på undertecknads blogg och sociala medier finns det bara en bild; kepsen, glasögonen och Doro-telefonen.

 

Nästa fredag (2/10) kommer jag att berätta om  min Spectrofobi och förnyelsen nyligen av mitt körkort… Min gode vän och granne David hjälpte mig… och hur går för Måns? Och vad säger Adrian Merlin, ja, vem är han förresten… Förmodligen sänder han oss på MXp några tänkvärda citat. Adrian är bl.a. citatsamlare.

 

Vänligen

//Dag Sr

 

BREAKING NEWS Filmen om Estoniakatastrofen. Hittills idag har tydligen Mainstreammedia inte ett ord eller  bokstav om den kommande filmen på måndag. SE: https://youtu.be/aTwgUzGVhac

 

***********

Dela detta!

Coronavirus-pandemin, Den yttersta tiden och Bibeln

Enligt WHO förklaras Covid-19 vara en pandemi (11/3-20)

Coronavirus-pandemin påverkar samhällen och nationer ekonomiskt och socialt på ett sätt som vi aldrig varit med om.

Kristna i Wuhan vädjade tidigt till omvärlden om att be för folket i Kina. Kan man också månne tala om ett andligt perspektiv?


Vi lever i de yttersta tiderna och Herren Jesus Kristus har klart och tydligt varnat oss för vad som ska komma:

”Ni ska få höra om krig och rykten om krig. Se till, att ni inte blir förskräckta, ty allt detta måste ske, men ännu är inte änden inne. Folk ska resa sig upp emot folk och rike mot rike, och det skall bli hungersnöd och farsoter och jordbävningar på den ena orten efter den andra.” (Matt 24:6-7)

‘Farsoter’ kan också översättas med epidemi/pandemi. Och det är ju exakt vad coronaviruset är.

Jesussajten
::

Dela detta!

Är den ljusnande framtid vår? MSM: Ja. Bibeln: Ja och NejFör 15 år sen sände TV3 ett program om tidens tecken och Jesu återkomst; “TV3 Reportage Domedagsprofeterna” (2004-10-16).

“Domedagsprofeterna” som intervjuas av Hasse Aro är bl.a. Holger Nilsson och Dan Johansson som kommer med ett ständigt aktuellt budskap. Egentligen är dessa inga domedagsprofeter. De predikar hoppets budskap och frälsningen i Jesus Kristus som snart skall komma tillbaka.

Vilken framtid väntar oss?

Jesussajten
::

Dela detta!

Ayaan: “Jag är muslim… till 100 %”

‘RÅSLÄTTSÄNGLARNA’ kallades förr i tiden Hemtjänstens personal på Råslätt i Jönköping. En av vårdtagarna är Brita, 77 år, som också råkar vara gift med utgivaren av bloggen MXp.

Häromdagen berättade Brita om en av dessa underbara Råslättsänglar. Hemtjänstens omsorg om vårdtagarna betyder att många tillfällen till meningsutbyten ges. Brita och Ayaan, 22 år, från Somalia talade om religion och tro.

Ayaan sa: “Jag är muslim… till 100 %”

dreamline

REFLEKTIONER

ATT VARA muslim till 100 % innebär att man är en praktiserande och troende muslim, eller hur!

ATT INTE VARA muslim till 100 % innebär att man inte är en troende muslim. Man är enbart en kulturell muslim.

BRITA säjer: “Jag är kristen… till 100 %.” Med andra ord: Är man kristen är man det till 100 % och en Jesu lärjunge och följer Honom och Evangeliet om Guds rike.

FLERA REFLEKTIONER: Älskar Ayaan religionen islam? Älskar Brita kristendomen? Ayaan kanske islam… Brita älskar Jesus som sin Herre som dog på Golgata men lever idag som den Uppståndne Frälsaren och Guds Son.

::

Dela detta!