PERSONLIGT Nyhetsbrev Nr 2

NYHETSBREV

 

FRUKTODLARE MÅNS En låda Äpplen Aroma och en låda Päron Greve Moltke förärades Brita och mig av Måns från Gränna igår. Det är gott med fruktbärande vänner. Lika gott är det att få ge vidare.

 

Apropå fruktbärande vänner sitter just nu Råslätts Hemtjänst i köket och hjälper min fru att äta sin lunch. Samtidigt som jag sitter vid min laptop och skriver detta Nyhetsbrev. Dillköttgryta med rabarber och jordgubbskompott. När Cissi, Andrea och Valentina går hem kl 14 tänker jag ”Råslätts Hemtjänst” och Patrick som håller schemaläggningen – som basar över Hemtjänsten – måste vara den bästa Hemtjänsten i hela Småland.” Varför? De har efter några års hjälp hos Brita blivit hennes vänner.

 

 

Min spectrofobi har varit ett kapitel bland andra personliga svårigheter. Min fobi yttrar sig i att för allt i världen försöka hålla mig undan när det ibland ska fotograferas och filmas. Våra fyra barn – från 56 till 43 – fotograferar och filmar givetvis. Ett elände för en spectrofobist.

 

 

Förra månaden skulle jag förnya körkortet. Dessutom skulle jag fixa ett foto. Jag som inte ens vågat titta mig i spegeln skulle nu drabbas. Här kommer vänner in i bilden apropå spegeln. Brita säger – “Ring David! Han hjälper dig!” Förutom fobin lever vi i karantän, 78 och 80 som vi är. Åka buss. Nej. Ingen bil har vi.

 

David kommer på Dagen D och ”håller mig i handen” ända in till Transportstyrelsens entré. Idag har jag ett nytt foto, nytt körkort. Tack vare David. Tack David! Lovad vare HERREN!

 

VEM är Adrian Merlin? Nämnde honom i förra Nyhetsbrevet.  Adrian är en av mina vänner som Annandag Jul 2004 undrade varför jag inte skulle kunna starta en blogg… Dagen efter på Tredjedag Jul fick han som förste besökare titta in på bloggen MXp. Under åren har Adrian medverkat med ett otal blogginlägg. Han är förutom att vara mc-frälst också citatsamlare.

 

* Gud tror inte på ateister:

«God tror inte på ateister. Därför existerar inte ateister.» (På en kyrkas anslagstavla)

 

* Kamp mot sig själv:

«Den som sitter tyst i sin ensamhet har undkommit tre krig: att höra, tala och se. Men mot en sak måste han ständigt kämpa: mot sitt eget hjärta.» ( Den helige Antonius, även känd som Antonios Eremiten eller Antonios den store, var en egyptisk eremit, ökenfader och abbot, 251 – 356 )

 

* En kristen:

«När en kristen är på fel plats är hans rätta plats tom.» (  T J  Bach, var antagligen pastor och levde 1881 – 1963 )

 

 

Till denna veckas NYHETSBREV skriver Adrian:

– I slutet av 2004 hänvisade Dag till en video där det påpekades att det fanns 25% utlänningar i Malmö. Jag blev både överraskad och irriterad av den nyheten. Ghettobildning är av ondo, anser jag. Allt sedan dess har jag intresserat mig för politik både i Sverige och i andra länder. För varje år som går blir världen allt mindre bland annat p g a handel och förbättrade kommunikationer. Att tipsa Dag om lämpliga artiklar är ett sätt för mig att påverka läsaropinionen.   

Dag är orädd. Han tar upp ämnen och problem som de etablerade medierna inte vill eller vågar ta upp! Det är en viktig uppgift i Åsiktskorridoren där man endast får “tänka vänsterut”.    

Adrian Merlin

 

 

VARFÖR HAR SVERIGE MÖRKAT ESTONIAKATASTROFEN?

Häromdagen avslöjades vid mötet i Stockholm mellan Estlands premiärminister Jüri Ratas och Stefan Löfven att man talat om de nya uppgifterna om hålet i Estonias skrov.

 

Swebbtv intervjuar ett antal personer om den nya Estoniainformationen.

 

När man ringer estländaren och författaren Juri Lina berättar han hur diskussionen går i Estland och att Estlands premiärminister startar en teknisk utredning för att klarlägga orsaken till förlisningen. I estnisk press har det också avslöjats att Margus Kurm (f.d. statsåklagare) – som ledde den estniska regeringens utredning av Estoniakatastrofen åren 2005-2009 – sagt att Sverige ljög oss rakt i ansiktet genom att mörklägga ett antal fakta.

 

 

Den svenska undersökningskommissionen menade att alla avvikande fakta var konspirationsteorier; politikerna och mainstream media hånade dem som hade avvikande uppgifter och kallades “konspirationsteoretiker”. Fartygets öde har hållits hemligt i nästan 26 år.

 

Vad Stefan Löfven och hans s.k. “experter” i frågan än säger under första veckan i oktober ska konstateras att Estland har beslutat om en ny utredning.

 

Sanningen kommer att visa att katastrofen den 28 september 1994 är den största sjöfartskatastrofen någonsin med 852 dödsoffer. Högst intressant är också att polis från Palmekommissionen fanns med i den svenska utredningen.

 

Det finns tydligen samband mellan Sveriges två största och ouppklarade katastrofer. Båda har mörklagts, sanningen har hemlighållits för det svenska folket. Det är inte så underligt att folk i gemen inte har något förtroende för myndigheter och politiker. Politiker och MSM har inte gjort sitt jobb.

 

 

VIDEOINNEHÅLL:

 

1. Stefan Torssell 3 min in i programmet

 

2. Håkan Bergmark 12 min 45 sek

 

3. Micke Fridebäck 19 min 40 sek

 

4. Henning Witte 33 min 45 sek

 

5. Juri Lina 46 min 10 sek

 

6. Bernt Östling 58 min 30 sek

 

7. Lars Bern 64 min 10 sek

 

 

 

 

SWEBBTV:s program

 

 

 

 

+++

 

 

Dela detta!

Voffor gör de på detta viset?


Skärmdumpen ovan visar något av den reklam som Blogg.se överraskade med i onsdags.


INFORMATION till bloggens läsare

MXp-redaktören ber härmed om överseende för all reklam som bloggplattformen BLOGG ESSE AB påtvingat MXp sedan i onsdags (31/8).

Sedan 2005 har min blogg MXp varit fri från allsköns malplacerad reklam och annonseri, vilket förklaras i skärmdumpen nedan.MXp-redaktören frågar sig: “När ska han få valuta för pengarna? Voffor gör de på detta viset?”

Reklamen togs bort fredag 2 sept kl 00:00; men varför meddelade bloggplattformen inte sin kund om att Roland Karlssons PRO från 2005 skulle tas bort?

AKTUELLT:
Läs även andra intressanta bloggar om: , , , , , ,
:: Updated 2/9 08:44 ::

Dela detta!

Bloggen MXp lokalt och globalt

MXp hade under senaste veckan 3614 besökare, d.v.s. 520/dygn. (Årets “dygnsrekord” 4/9: 2052)

Besökare i Sverige från Norrbotten till Skåne och Stockholm, Göteborg, Malmö med flest besökare: 77%. Internationellt 23% av totala besöksantalet. Se statistik nedan:

MXp 20160110

Norge har 67% av de internationella läsarna. Övriga nationer denna vecka: Finland, USA, Mauritius, Spanien, Thailand, Storbritannien, Danmark, Irland, Åland, Australien, Schweiz, Tyskland, Indien, Japan, Israel, Tanzania, Österrike, Costa Rica, Island, Portugal, Kambodja, Estland, Frankrike, Moçambique, Paraguay, Singapore, Belgien, Polen, Guadeloupe, Lettland, Kanada, Malaysia, Egypten, Nederländerna, Vitryssland, New Zeeland, Peru, China, Argentina, Dominikanska Republiken, Serbien, Brasilien, Italien, Swaziland, Jersey, Chile, Ukraina, Armenien

MXp är en personlig och oberoende blogg med Reflektioner om samhälle, yttrandefrihet och demokrati. Ansvarig utgivare Dag Selander

M står för ‘Missional’ som hör samman med ord som Uppdrag, Uppgift, Mission

Xp står för Experiences Erfarenheter i allmän och samhällelig mening.

Xp står i andlig mening för de två första bokstäverna i namnet Χριστός Kristus.

TACKSAM för synpunkter, korrigeringar, ändring för en tydligare svenskvänlig blogg…

AKTUELLT:
Läs även andra intressanta bloggar om: , , , , , , , ,
:: Updated 11/1 17:30 ::

Dela detta!

Läsar-Länkar (Pingsten 23-24/5)

Det här inlägget har allt innehåll nedan i kommentarerna.

Från senaste videor och nyheter av intresse till Counter-Jihad och islams geopolitik islam, eller det du tycker vara viktigt just nu.

KLICKA på Kommentarer och lägg till ditt material. Eller läs det som skrivits. Några kommer att integreras i helgens bloggpost. Andra inte.

Tack för era informativa och viktiga bidrag.

Dag Selander
Redaktör MXp

H/T: Vlad Tepes

AKTUELLT
Läs även andra intressanta bloggar om: , , , ,
::

Dela detta!

MXp – Mobilanpassad Med Mobilvy

MED MXp:s MOBIL-VY: mxp.blogg.se:

MXp

VAD ÄR ‘MXp’?

SVAR: MXp Reflektioner om samhälle, yttrandefrihet & demokrati

(Klicka på bilden nedan)HISTORIA
* Tredjedagjul 2004 startades MXp (webblogg.se)
* 12 januari 2014 startades den om med ny adress (mxp2.se) eftersom den stulits
* 31 januari 2014 havererar MXp och den nystartas med adressen mxp.blogg.se

FOKUS:
Under MXp:s 10-åriga historia har fokus legat på politik och folken i Sverige, Kina, Mellanöstern, Israel.
IDAG driver MXp samhällsfrågor utifrån bland annat politik, massmedia, migration, religion.

UTGIVARE: Dag Selander; politiskt och religiöst obunden – på personlig basis.

URL: http://mxp.blogg.se/
OBS: Mycket länkad blogg: Denna blogg är med på topplistan över de mest länkade bloggarna på Bloggportalen.
Placering, Politik och samhälle: 15

Se Twingly Bloggportalen

Har du förresten kollat InternetStart i mobilen? Gör det!

AKTUELLT: MXp är placerad i Jönköpingbloggkartan.se.
Läs även andra intressanta bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , ,
::

Dela detta!

En bloggs vara eller inte vara

Den islamist- & samhälls-kritiska bloggen MXp fick uppenbara adressproblem.

På Twingly/Bloggportalen presenteras bloggen MXp och dess 10-åriga historia – inklusive dess adressproblem.

På Google Sök finns ett stort antal länkar till MXp som upplyser om att den är borttagen eller inte är tillgänglig.

Men MXp finns kvar och tillgänglig: (klicka på bilden)

Den 27/12 2004 var adressen missionxp.webblogg.se.

Efter en komplicerad “stöld” av bloggen kom en ny adress mxp.se.

IDAG är det adressen mxp.blogg.se som gäller.

SENSE MORAL: Att byta webbadress utan att byta namn på sin blogg är inte att rekommendera.

Denna bloggs utgivare var tyvärr alltför bunden till det inarbetade namnet MXp

AKTUELLT: MXp är placerad i Jönköpingbloggkartan.se.
Läs även andra intressanta bloggar om: , , , , , , ,
::

Dela detta!